Beijdorff, Anna Sophia (Annie)
GeslachtVrouw
Leeftijd>99
Geborendi 7 dec 1920 te Amsterdam
Overleden>6 dec 2020
Begraven
VaderBeijdorff, Theodorus Hendricus
MoederWormhoudt, Wilhelmina Frederika
Huwelijkdo 4 jun 1942 te Amsterdam
metIngen, Bernardus Frederik Joseph van
Kinderen: (4) Anna Sophia (An)
Bernarda Frederika Josephina
Yvonne
Erna
Notities:
-Persoonhttps://www.rodi.nl/amsterdam-nieuw-west/191672/anna-sophia-beijdorff-van-ingen-bijna-100-jaar

Anna Sophia Beijdorff-van Ingen bijna 100 jaar
6 december 2020, 14:26 Algemeen

NIEUW-WEST – Nog een paar dagen en dan wordt Anna Sophia Beijdorff-van Ingen 100 jaar. Anna werd op 7 december 1920 geboren in de Jordaan.

In Amsterdam West kwam ze op jeugdige leeftijd een leuke buurjongen tegen: Barend van Ingen. Daar is Anna mee getrouwd is en ze zijn op 6 weken na, 70 jaar getrouwd gebleven. Vier dochters hebben ze gekregen en die zijn met veel liefde groot gebracht, bevestigt Yvonne, èèn van hen.
Anna en Barend waren gek op klaverjassen waar ze veel prijzen mee hebben gehaald. Barend was huisschilder van beroep en Anna was de motor van het gezin die alles regelde. Ze was sportief en hield van wandelen, zwemmen en fietsen. Dat deden zij jarenlang op de Veluwe waar zij een caravan hadden.
De altijd vrolijke, positieve en jeugdig uitziende Anna woont nog zelfstandig in een woning bij complex Osdorperhof, nu met veel steun van haar dochters. Ze gaat met plezier twee dagen naar de dagbesteding om te bewegen, een spelletje te doen en in de hoop daar een goede klaverjasser te vinden.
Ze kan nog altijd genieten van een goede maaltijd en lekkernijen zoals koek, ijs, pizza en bami. Er wordt door corona nog maar een keer per week boodschappen gedaan met haar en ze zit nu vaker binnen. Daar breit ze graag, ze puzzelt, kijkt televisie en doet een spelletje.
Door corona wordt haar honderdste verjaardag niet groots gevierd. Anna krijgt dan ook verspreid op meerdere dagen haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen op bezoek. Op de dagbesteding wordt er natuurlijk wel gezongen.
Referentie2148
Datumw 09-09-2022